Καθρέφτης με μια γυναίκα να κουρεύεται

To ιδανικό κούρεμα για κάθε σχήμα προσώπου

Οι γυναίκες ασχολούμαστε συχνά πυκνά με το μαλλί μας! Μία το βάφουμε, την άλλη το κόβουμε ή απλά “παίζουμε” με τα χτενίσματα. Όπως και να το δεις, το θέμα μαλλιά και ειδικά το θέμα “κούρεμα” είναι πολύ σημαντικό για τις – περισσότερες - γυναίκες! Το μυστικό είναι να βρεις το κούρεμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σου ΑΛΛΑ και στην προσωπικότητά σου! Όπως και στα ρούχα, στα παπούτσια και σε οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με στυλ, πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις (και να το συντηρήσεις) φυσικά. Η σωστή επιλογή κουρέματος θα αναδείξει τα δυνατά σημεία του προσώπου σου και θα σου προσφέρει έναν αέρα ανανέωσης!
Είσαι αποφασισμένη, λοιπόν, για μία αλλαγή στα μαλλιά αλλά δεν ξέρεις ποιο στυλ σου ταιριάζει; Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ! Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά ή τράβηξέ τα πίσω με μία στέκα, ώστε να φαίνεται καθαρά το σχήμα του προσώπου σου, διάβασε το παρακάτω άρθρο και κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο!

 
ΟΒΑΛ (ΩΟΕΙΔΕΣ) ΠΡΟΣΩΠΟ
Αν έχεις οβάλ πρόσωπο τότε είσαι τυχερή! Θεωρείται – από τους ειδικούς- το ιδανικό σχήμα προσώπου, επειδή δείχνει να έχει ισορροπία. Το πηγούνι και το μέτωπο έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, με ελαφρώς φαρδύτερα ζυγωματικά ενώ οι γραμμές είναι απαλές. Με το οβάλ σχήμα έχεις την πολυτέλεια να τονίσεις το καλύτερο χαρακτηριστικό του προσώπου σου με το κούρεμά σου. Μπορείς να επιλέξεις κοντά ή μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά και γενικώς μπορείς να κάνεις στο κεφάλι σου ό,τι θέλεις! 
Πώς να τα κόψεις: Όπως ήδη σου αναφέραμε, στο σχήμα του προσώπου σου ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ κουρέματος οπότε οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί. Αν θες να αναδείξεις το πρόσωπό σου επίλεξε ένα bobcut (καρέ) ή ένα καρέ στο ύψος των ώμων. Ενώ αν προτιμάς να τονίσεις το βλέμμα σου, προτίμησε τα blunt ή side swept bangs (συμπαγείς & πλάγιες φράντζες)! Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις μακριά μαλλιά, κατά προτίμηση με χωρίστρα στη μέση, ώστε να αναδείξεις τις υπέροχες αναλογίες του οβάλ προσώπου. 
 

 
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Εάν το πρόσωπό σου είναι φαρδύ, έχεις στρογγυλεμένο σαγόνι και μάγουλα, τότε ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία γυναικών με στρογγυλό πρόσωπο. Τα ζυγωματικά συνήθως είναι πλατύτερα από το μέτωπο και το πηγούνι. Οι γυναίκες με round face αναζητούν λύσεις που να κολακεύουν το σχήμα τους και να “μαλακώνουν” τα χαρακτηριστικά τους δίνοντας την αίσθηση μακρύτερου προσώπου.
Πώς να τα κόψεις: Το μυστικό είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία, γιατί στα στρογγυλά πρόσωπα δεν ταιριάζουν τα εντελώς ίσια ή τα μαλλιά με πολύ όγκο. Κατά τα άλλα, όλα τα μήκη σού ταιριάζουν, αρκεί να τηρείται ο χρυσός κανόνας: λίγος όγκος στη κορυφή και πληρότητα πάνω από τα αυτιά. Το ιδανικό μήκος είναι από τους ώμους και κάτω, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κανόνα (δες την Michelle Williams) μιας και μπορείς να παίξεις με χωρίστρα στη μέση, ασυμμετρίες, φιλαρίσματα - ειδικά κοντά στο πηγούνι - και ό,τι άλλο εμπνευστείς! Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις συμπαγείς φράντζες και το ίσιο περίγραμμα, όπως για παράδειγμα το κλασικό καρέ! 
 

 
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο τότε σε χαρακτηρίζουν όμορφες γωνίες. Μέτωπο και ζυγωματικά έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, ενώ το πηγούνι έχει έντονες γωνίες! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας κούρεμα είναι να μην τονίσεις περισσότερο τις ήδη έντονες γωνίες του προσώπου.
Πώς να τα κόψεις: Κάποιοι ισχυρίζονται πως το ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω (για να κρύβονται οι γωνίες), αλλά εμείς θεωρούμε ότι το ιδανικό έχει να κάνει με το αν θες να τονίσεις ή όχι τις γωνίες σου. Αν θες να “απαλύνεις” το τετράγωνο σχήμα επίλεξε ασύμμετρες φράντζες, φιλαρίσματα και κυματισμούς (ειδικά στη περιοχή των κροτάφων). 
 

 
ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Αν έχεις στενό πηγούνι με πλατύ μέτωπο και ζυγωματικά, τότε έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Συνήθως οι γυναίκες με heart shaped αναζητούν κουπ που να αποσπά την προσοχή από το πιγούνι και να τονίζει τα ζυγωματικά ή τα μάτια.
Πώς να τα κόψεις: Αρχικά θα σου πούμε πως να ΜΗΝ τα κόψεις: Απόφυγε τις βαριές αφέλειες καθώς και τα ολόισια, χωρίς κίνηση μαλλιά, αν έχεις σαγόνι σε σχήμα καρδιάς, γιατί κάνει σκληρή αντίθεση. Προτίμησε κουρέματα στο ύψος του σαγονιού (για να συμπληρώσεις το κενό που δημιουργείται στα πλάγια), ανάλαφρα side swept bangs (πλάγιες φράντζες) ή φιλαριστά κοψίματα, για ένα πιο soft look. Ο όγκος στη κορυφή του κεφαλιού θεωρείται σχεδόν απαραίτητος στο heart shaped γιατί “καμουφλάρει” το φαρδύ μέτωπο. Τόλμησε κοντά μαλλιά με όγκο –πάντα στην κορυφή – ή κόψιμο στο ύψος των ώμων με κυματιστά layers. 
 
 
ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Το τριγωνικό σχήμα προσώπου είναι το αντίθετο από το σχήμα καρδιάς, δηλαδή το πρόσωπο “ανοίγει” όσο κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και καταλήγει σε ένα πλατύτερο σαγόνι. Συνήθως οι γυναίκες με τριγωνικές αναλογίες στο πρόσωπό τους προσπαθούν να περιορίσουν το πηγούνι και να αναδείξουν το μέτωπο.
Πώς να τα κόψεις: Οι ειδικοί θεωρούν ιδανικό μήκος κουρέματος από το πηγούνι και κάτω, με έντονα φιλαρίσματα ώστε να “γεμίσουν” οι κρόταφοι αλλά και η κορυφή! Παιχνίδια με το χρώμα αλλά και τη χωρίστρα μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά το look.
 


(LONG) ΕΠΙΜΗΚΕΣ – ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Σε αυτό το στυλ προσώπου, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, αλλά το πρόσωπο είναι εμφανώς πιο μακρύ από ότι πλατύ. Αυτό που χρειάζεσαι, αν έχεις αυτό το πρόσωπο, είναι να εξισορροπήσεις τα χαρακτηριστικά σου.
Πώς να τα κόψεις: Επίλεξε κουρέματα που δημιουργούν την εντύπωση ότι το κάτω μέρος του προσώπου είναι πιο φαρδύ. Γενικώς κουπ μεσαίου μήκους κολακεύουν πολύ τα long faces. Επίσης, η φράντζα (είτε πλάγια είτε οριζόντια) αποτελεί μία πολύ διαδεδομένη λύση γιατί “κονταίνει” το πρόσωπο. Απαλά φιλαρίσματα, μύτες γύρω από το πρόσωπο και τα καρέ δημιουργούν αίσθηση πληρότητας στα πλαϊνά και στην περιοχή του αυχένα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τον πολύ όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, καθώς το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο μακρύ. 


Πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο!
Αν σε ξεσηκώσαμε και είσαι έτοιμη να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή, περίμενε να σού πούμε και κάτι ακόμα! Όλα τα παραπάνω είναι οι γενικοί κανόνες που ισχύουν με βάση το σχήμα του προσώπου. Εκτός όμως από αυτά, μεγάλο ρόλο παίζει τόσο η ποιότητα, όσο και το στυλ (ίσια, σγουρά, σπαστά) των μαλλιών σου! Για παράδειγμα, αν έχεις χοντρή τρίχα, πολύ σπαστά ή σγουρά μαλλιά καλό είναι - πριν αφήσεις τον κομμωτή να δημιουργήσει - να θυμηθείς ότι ένα κοντό κούρεμα μπορεί να σου προσφέρει υπερβολικά πολύ όγκο (ειδικά αν αυτό δεν είναι επιθυμητό). Αντίθετα, αν έχεις λεπτά μαλλιά καλό είναι να επιλέξεις κουπ με έντονα φιλαρίσματα για να δώσεις όγκο και κίνηση! Βρες τη χρυσή τομή μεταξύ σχήματος προσώπου και ποιότητας τρίχας, και ανάδειξε τη φυσική σου ομορφιά! Σύμμαχός σου για ένα νέο κούρεμα είναι πάντα ο κομμωτής σου! Συμβουλεύσου τον, άκουσέ τον, εμπιστεύσου τον και ζήτησέ του να σου δείξει πώς θα φτιάχνεις και μόνη σου τα μαλλιά σου!