yellow

3+1 χρήσιμες συμβουλές για την αποταμίευση του παιδιού

Μαζί με κάθε νέο μέλος μιας οικογένειας γεννιούνται και όνειρα για το μέλλον του. Ονειρευόμαστε μικρούς ή μεγαλύτερους στόχους, όπως τo πρώτο του ποδήλατο ή τις πρώτες οικογενειακές διακοπές. Μας προβληματίζουν όμως και τα έξοδα που θα χρειαστεί στο μέλλον, όπως για παράδειγμα οι σπουδές του.

Όλα αυτά, απαιτούν καλή οργάνωση, προγραμματισμό και πρωτίστως αποταμίευση!

1η Συμβουλή: Ξεκίνα νωρίς να αποταμιεύεις

Όπως είναι λογικό, όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να συγκεντρώσεις κάποια χρήματα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που θα πρέπει να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα. Όσο το παιδί είναι ακόμη μικρό, έχεις μπροστά σου τον χρόνο να δημιουργήσεις το επιθυμητό κεφάλαιο, χωρίς να πιεστείς πολύ. Άλλωστε όσο το αφήνεις τόσο πιο δύσκολο θα σου φαίνεται. Είναι καλύτερα να ξεκινήσεις τώρα, ακόμη και με ένα μικρό ποσό και στο μέλλον το αυξάνεις.

2η Συμβουλή: Βάζε ρεαλιστικούς στόχους και αποταμίευε με συνέπεια

Το σημαντικό είναι να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους και να μένεις συνεπής στην προσπάθειά σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να απολαύσετε, εσύ και το παιδί σου, τους καρπούς της αποταμίευσης.

3η Συμβουλή: Μίλησε στο παιδί σου για την αποταμίευση

Ξεκίνα να μιλάς με το παιδί σου για την αποταμίευση από νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, μεγαλώνοντας κατανοεί ότι είναι προτιμότερο να στερηθεί ένα υλικό αγαθό, προκειμένου το ποσό αυτό να αποταμιευτεί για το δικό του μέλλον. Του δίνεις έτσι ένα σπουδαίο μάθημα, αλλά ταυτόχρονα κάνεις πιο εύκολη και τη δική σου αποταμιευτική προσπάθεια.

4η Συμβουλή: Προτίμησε ευέλικτες αποταμιευτικές λύσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την παιδική αποταμίευση

Στην Τράπεζα Πειραιώς προσφέρουμε τον αποταμιευτικό λογαριασμό yellowkid, που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις εσύ τον τρόπο με τον οποίο θα αποταμιεύεις, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύει με yellows τη συστηματική προσπάθεια. Είναι η κατάλληλη λύση τόσο για τους μακρινούς όσο και τους πιο κοντινούς σου στόχους, αφού τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα όποτε τα χρειαστείς. Και εισάγει το παιδί στην αποταμίευση με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αφού προσφέρει πλούσια yellow δώρα καλωσορίσματος!

Μάθε περισσότερα εδώ!