yellow-business

Καλοκαιρινά Φεστιβάλ Παρέα με το yellow!

Το καλοκαίρι, εκτός από τις διακοπές ή τις ολιγοήμερες εξορμήσεις, τις βόλτες και τα ταξίδια, τη ζέστη, τον ήλιο και τα μπάνια, μπορείς να βρεις και αναρίθμητα φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Θεατρικά έργα σε αρχαία ή/και σύγχρονα ανοιχτά θέατρα, συναυλίες παγκοσμίου φήμης συγκροτημάτων, μουσικά φεστιβάλ για λάτρεις συγκεκριμένων ειδών μουσικής, φεστιβάλ γευσιγνωσίας, φεστιβάλ κρασιού ή/και μπύρας·  υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το yellow είναι εδώ για να σου παρουσιάσει επιλεγμένα φεστιβάλ και να σου προτείνει τρόπους να τα απολαύσεις από κοντά, όλο το καλοκαίρι.

Mad Cool Festival – Μαδρίτη, Ισπανία 06-08/07/23

Το Mad Cool Festival είναι το σημαντικότερο μουσικό φεστιβάλ της Μαδρίτης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, στον ανοιχτό χώρο Espacio Mad Cool Valdebebas. Φιλοξενεί κυρίως συγκροτήματα της pop, rock και indie μουσικής σκηνής καθώς και διάσημους DJs της ηλεκτρονικής μουσικής. Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί 126 καλλιτέχνες, τόσο της ισπανικής όσο και της διεθνούς μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων τους Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers, Offspring & Prodigy. 

Exit Universe Festival – Κάστρο Πετροβαραντίν, Νόβι Σαντ, Σερβία 06-09/07/23

Είναι ένα θερινό μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται ετήσια στο Κάστρο Πετροβαραντίν, στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Έχει πάνω από 40 σκηνές και ζώνες, από τις οποίες η κεντρική σκηνή έχει χωρητικότητα 35.000 άτομα και η χορευτική σκηνή 25.000. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στις κατασκηνώσεις του Exit Festival ή σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης. Φέτος το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 06/07 έως τις 09/07 και θα φιλοξενήσει διάφορα συγκροτήματα, όπως τους Prodigy, Viagra Boys κ.α.

La Notte della Taranta – Επαρχία Σαλέντο, Ιταλία 26/08/23

Εδώ και 20 χρόνια, κάθε καλοκαίρι σε όλη την επαρχία του Σαλέντο, κοινώς το «τακούνι στην μπότα της Ιταλίας», λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ «Notte della Taranta», δηλαδή «Νύχτα της Ταραντούλας». Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ πραγματοποιούνται συναυλίες παραδοσιακής λαϊκής σαλεντίνικης μουσικής από ντόπια συγκροτήματα σε διάφορα χωριά σε όλη την χερσόνησο, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στα τέλη του Αυγούστου σε μία τεράστια συναυλία στο Μελπινιάνο. Κάθε χρόνο πάνω από 50.000 θεατές χορεύουν τα παραδοσιακά τραγούδια της σαλεντίνικης μουσικής, στις τοπικές διαλέκτους, με κυρίαρχη αυτή των γκρίγκο, της ελληνόφωνης διαλέκτου της Κάτω Ιταλίας.

England’s Medieval Festival – Κάστρο Herstmonceux, Σάσεξ, Αγγλία 26-28/08/23

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Αγγλίας είναι από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με μεσαιωνικό θέμα. Είναι μια εκδήλωση για όλες τις ηλικίες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Στο φεστιβάλ αυτό ο επισκέπτης μπορεί να δει επικές κονταρομαχίες ιπποτών, μονομαχίες, τουρνουά τοξοβολίας, σε ένα περιβάλλον όπου επισκέπτες, ιππότες, μάγοι, γελωτοποιοί και μεσαιωνικές σκηνές συνδυάζονται αρμονικά. Τρεις μέρες με παραστάσεις σε τρεις σκηνές, άφθονη μπύρα και υδρόμελο, αλλά και μεσαιωνικά φαγητά· μια μοναδική εμπειρία που δύσκολα ξαναζείς.

Museum Embankment Festival – Φρανκφούρτη, Γερμανία 25-27/08/23

Η Φρανκφούρτη γιορτάζει για τρεις ημέρες και ακριβώς στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο ποτάμι της, το Μάιν, στήνεται μια υπέροχη γιορτή για τις τέχνες και τα μουσεία της πόλης. Τέχνη, πολιτισμός και μουσική συνδυάζονται σε ένα μεγάλο και φαντασμαγορικό φεστιβάλ. Με εξαιρετικές προσφορές προγραμμάτων από τα μουσεία της Φρανκφούρτης, πολλές σκηνικές παραγωγές και παραστάσεις, το Museum Embankment Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Bospop – Βιρτ, Ολλανδία 07-09/07/23

Το Bospop Festival είναι ένα παλιομοδίτικο και φιλόξενο φεστιβάλ pop-rock που υπάρχει από το 1980. Ξεκίνησε ως ένα φεστιβάλ μικρής κλίμακας για ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα μουσικό θέαμα με μπάντες διεθνούς φήμης, διατηρώντας όμως παράλληλα τη ζεστή, οικεία ατμόσφαιρά του. Είναι επίσης γνωστό για τις καλές εγκαταστάσεις του, όπως το κάμπινγκ και η αγορά του φεστιβάλ, με επιλογές για φαγητό, καταστήματα ποτών και πολλά άλλα. Φέτος το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 07/07 έως τις 09/07 και θα φιλοξενήσει διάφορους καλλιτέχνες, όπως τους Simply Red, Porcupine Tree, Zucchero κ.α.

HellfestΚλινσόν, Γαλλία 15-18/06/23

Το μεγαλύτερο rock & metal φεστιβάλ της Ευρώπης, θα ανοίξει τις πόρτες του και φέτος. Στα 12 χρόνια που πραγματοποιείται, το Hellfest έχει γιγαντωθεί και από ένα μικρό περιφερειακό φεστιβάλ έχει γίνει μια παγκοσμίου κύρους διοργάνωση, με πάνω από 50.000 θεατές κάθε χρόνο. Ανάμεσα στα περίπου 150 συγκροτήματα που θα εμφανιστούν φέτος στις 6 σκηνές είναι οι Iron Maiden, οι KISS, οι Def Lepard κ.α. .

Semana Grande – Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία 12-19/08/2023

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια παράκτια πόλη που βρίσκεται στην Αυτόνομη Κοινότητα των Βάσκων και είναι γνωστή για τη Μεγάλη Εβδομάδα (Semana Grande), η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στα μέσα Αυγούστου. Αυτές τις μέρες, χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο σπεύδουν στην πόλη για να παρακολουθήσουν πολύχρωμα σόου όλη την εβδομάδα: ζωντανές μουσικές παραστάσεις, ξέφρενα street party, συναυλίες και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Υπάρχουν επίσης αθλητικές δραστηριότητες όπως ιπποδρομίες, τουρνουά beach volley και τα «herri-kirolak», βασκικά αγροτικά αθλήματα.

Shakespearean Nights – Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Επισκοπή, Κύπρος 22-24/06/23

Τα έργα του Σαίξπηρ αναβιώνουν μια φορά το χρόνο στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, κοντά στη Λεμεσό, στην Κύπρο. Το Κούριο είναι ένα αρχαιολογικό μνημείο, το οποίο αποτελείται από την πόλη, το αμφιθέατρο, το στάδιο και το Ιερό του Απόλλωνα. Για τους λάτρεις του Σαίξπηρ αλλά και της αρχαιολογίας, υπάρχει μια ετήσια εκδήλωση που φιλοξενείται εκεί κάθε καλοκαίρι. Οι νύχτες του Σαίξπηρ είναι το φεστιβάλ αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον Σαίξπηρ και τα έργα του.

Άλλα διεθνή φεστιβάλ

Υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές φεστιβάλ στην Ευρώπη που μπορείς να επιλέξεις, όπως το Edinburgh Jazz & Blues Festival στην Σκωτία, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λίβερπουλ, το Φεστιβάλ Κρασιού στο Μαιντζ της Γερμανίας, το  Burgenfest, το μεσαιωνικό φεστιβάλ του Βερολίνου, η La Tomatina Bunol, ο διάσημος τοματοπόλεμος στην Μπουνιόλ της Ισπανίας, το Primavera Sound Festival στην Μαδρίτη & στην Βαρκελώνη στην Ισπανία, καθώς και στο Πόρτο της Πορτογαλίας, που φέτος φιλοξενεί διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Pet Shop Boys, οι Blur, οι Depeche Mode κ.α., το Festival de Carcassonne στη Γαλλία, το Palio di Siena στη Σιένα της Ιταλίας με τις μεσαιωνικές ιπποδρομίες και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Πως θα πας εκεί;

Καθώς τα περισσότερα φεστιβάλ είναι σε μικρές πόλεις της κάθε χώρας, μπορείς να πραγματοποιήσεις ενοικίαση αυτοκινήτου στο Avis.gr & Budget.gr για τη μετακίνησή σου, καθώς και κράτηση καταλύματος στο yellowholidays.gr  για τη διαμονή σου. Χρησιμοποιώντας για τις συναλλαγές σου κάρτα της Τράπεζας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα θα κερδίσεις έως x10 yellows!

Φεστιβάλ στην Ελλάδα

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται μακρινά, υπάρχουν εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές Φεστιβάλ και στον ελλαδικό χώρο:

  • River Party, στο Νεστόριο Καστοριάς (03-06/08/23), τέσσερις ημέρες γεμάτες αγαπημένες μουσικές, καλοκαιρινή διάθεση, περιπάτους και αναρρίχηση, yoga και zumba στη φύση, νέες γνωριμίες και ηλιοθεραπεία στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα.
  • RockwaveFestival, στην Μαλακάσα (01-09/07/23), το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, που φέτος φιλοξενεί ονόματα όπως ο Robbie Williams, οι Deep Purple, οι Saxon κ.α.
  • Ελληνικό Φεστιβάλ, Αθηνών & Επιδαύρου, το μεγαλύτερο ελληνικό θεατρικό φεστιβάλ και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, φιλοξενεί διεθνώς καταξιωμένους και εγχώριους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη θεατών από ολόκληρο τον κόσμο. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260 και σε άλλους χώρους της Αθήνας.
  • Matala Beach Festival, στην Κρήτη προσφέρει για 3 ημέρες, συναυλίες, διασκέδαση και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, που θα σου μείνουν αξέχαστες!
  • Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο. Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ανταμώνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Σίφνο, στη γενέτειρα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και παρουσιάζουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση.

Ανακάλυψε κάθε μικρό ή μεγάλο φεστιβάλ στον ελλαδικό χώρο. Βρες το καλύτερο πακέτο διαμονής στο Ekdromi.gr & στο holidayemotions.com και κάνε κράτηση αυτοκινήτου στο carNmotion.gr, χρησιμοποιώντας κάρτα της Τράπεζας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, και κέρδισε yellows!

Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι, παρέα με το yellow!