Φτιάξε την δική σου αποκριάτικη στολή

Μπορεί το Halloween να έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και από το Νοέμβριο να κυκλοφορούν μασκαράδες, οι Απόκριες όμως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών εθίμων. Μικροί και μεγάλοι αναζητούν την ιδανική μεταμφίεση για να ξεχωρίσουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Το yellow είναι εδώ για να σου παραθέσει ιδέες για εύκολες και ευφάνταστες στολές που μπορείς να τις δημιουργήσεις με απλά υλικά που αν δεν έχεις ήδη, σίγουρα μπορείς να βρεις στους Συνεργάτες του Προγράμματος.

Με καθημερινά ρούχα και φαντασία!

Corfu

Ένα απλό λευκό πουκάμισο, ένα παλιό παντελόνι ή μια παλιά φούστα, ένα μαντήλι στο κεφάλι και λίγο make up και είσαι έτοιμος πειρατής/πειρατίνα.

Ένα μακρύ, ριχτό και απλό λευκό φόρεμα και ένα ιδιαίτερο χτένισμα, ιδιαίτερα στολίδια στο κεφάλι και ανάλογο μακιγιάζ και είσαι σωστή αρχαία Ελληνίδα/Ρωμαία/Αιγύπτια.

Με ένα σεντόνι τυλιγμένο γύρω σου και ένα κλαδί από δέντρο (αν είναι και από ελιά, είναι το καλύτερο) ντύθηκες αρχαίος Έλληνας/Ρωμαίος. Extra tip: Κόλλα μεταξύ τους 3-4 χαρτιά Α4, το ένα κάτω από το άλλο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας πάπυρος. Ψαλίδισε δυσανάλογα τις άκρες για να μοιάζει ταλαιπωρημένος από τα χρόνια και κράτα τον σαν να απαγγέλεις κάποιο έπος στην αρχαία αγορά

Ένα τζιν παντελόνι, ένα πουκάμισο ή μακρυμάνικο μπλουζάκι και ένα σκούρο γιλέκο, είναι όσα χρειάζεσαι από την ντουλάπα σου. Πρόσθεσε στην αμφίεση ένα καπέλο καουμπόι και μια ζώνη με πιστόλι και έτοιμος ο Καουμπόι.

Ένα απλό χαρτόκουτο!

Πάρε ένα μεγάλο χαρτόκουτο, που θα βρεις στο πλησιέστερο παντοπωλείο ή super market και άσε την φαντασία σου να δημιουργήσει. Στις 3 πλευρές άνοιξε τρεις τρύπες για να περάσουν από μέσα τα χέρια σου και το κεφάλι σου και ντύσου, Τουβλάκι ή Λατέρνα.

Τουβλάκι: Βάψε την κούτα σε όποιο χρώμα θες. Πάρε άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι και κόλλησε τα ανάποδα και συμμετρικά στην πρόσοψη της κούτας. Αν θες ζωγράφισε σε κάθε ένα από αυτά το logo της διάσημης μάρκας παιχνιδιών και έτοιμο το γιγάντιο τουβλάκι.

Λατέρνα: Βάψε μαύρη την κούτα. Κόλλησε στην πρόσοψη της κούτας την διάσημη από την ταινία φωτογραφία της Καρέζη με τον Αλεξανδράκη. Στόλισε την κούτα με ότι στολίδια σου έρθουν στο μυαλό, πλαστικά λουλούδια, αλυσίδες, χάντρες, κ.ά. έτσι ώστε να μοιάζει με την πρόσοψη λατέρνας. Δημιούργησε την μανιβέλα με δύο μαρκαδόρους χοντρούς! Με κόλλα σιλικόνης κόλλησέ τους μεταξύ τους σε σχήμα Γ και μετά κόλλησέ την βάση του Γ στο κάτω μέρος της πρόσοψης της Λατέρνας. Αν είσαι πολυμήχανος, βρες ένα τρόπο ώστε η μανιβέλα να γυρίζει. Τέλος, θα χρειαστείς δύο φίλους. Ο ένας θα ντυθεί λατερνατζής με ένα παλιό κουστούμι και ο άλλος τσιγγάνα. Η επιτυχία είναι σίγουρη! Η Λατέρνα σου θα γίνει το θέμα συζήτησης του πάρτυ.

Corfu

Ήρωες της μεγάλης οθόνης!

Corfu

Αν είσαι λάτρης του κινηματογράφου, μπορείς να σκεφτείς μια ταινία με ένα χαρακτηριστικό ήρωα και είσαι έτοιμος.

Men In Black: Μαύρο κουστούμι, μαύρη γραβάτα, λευκό πουκάμισο και μαύρα γυαλιά. Αυτά χρειάζεσαι. Αν θες πάρε και ένα αποκριάτικο πιστόλι στο χέρι. Θες να το κάνεις ακόμα καλύτερο; Πάρε σωλήνες και κόψε τους σε διάφορα μήκη, κατά προτίμηση μεγάλα. Κόλλησέ τους με ταινία μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα όπλο με πολλές κάνες, φτιάξε μια λαβή με ένα μικρό κομμάτι σωλήνα και μονωτική ταινία και έχεις το υπερόπλο που θα εξουδετερώνει τους εξωγήινους.

Joker: Διάλεξε ποια ταινία με τον Joker θες και φόρεσε ανάλογα ρούχα. Βάψε το πρόσωπό σου άσπρο, όπως ο Joker, φτιάξε και ένα πλατύ χαμόγελο και βάψε τα μαλλιά σου πράσινα με σπρέι.

Cruella de Vil: Βάψε άσπρα τα μισά σου μαλλιά με σπρέι και φόρεσε ένα φόρεμα. Τύλιξε ένα χαρτί Α4 σε λεπτό κύλινδρο και κόλλησέ το. Το μισό βάψε το μαύρο και στο τέλος άφησέ το άσπρο και έχεις έτοιμη την μακριά πίπα με το τσιγάρο. Αν έχεις γούνινο παλτό φόρεσέ το, αν όχι, πάρε ότι χνουδωτό κουκλάκι έχεις στο σπίτι και δέσε τα μεταξύ τους με διάφανη ταινία ή ράψε τα, έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν γούνινο γιακά.

Superman: Χρειάζεσαι να έχεις απλά ένα μπλε Τ-Shirt με το σήμα του Superman. Φόρεσε ένα κουστούμι, ένα πουκάμισο, το οποίο θα αφήσεις ανοιχτό στο στήθος για να φαίνεται από μέσα το T-Shirt και γυαλιά οράσεως (που αν δεν φοράς έτσι κι αλλιώς, μπορείς να βρεις σε ένα εποχιακό κατάστημα). Έτοιμος ο Κλαρκ Κεντ να μεταμορφωθεί σε Superman. Μια φίλη σου που θα σε συνοδεύει μπορεί να ντυθεί Λόις Λέιν, πολύ απλά φορώντας οτιδήποτε θέλει, κρεμώντας μόνο στο λαιμό ή στο πέτο μια κάρτα που θα γράφει «Lois Lane Δημοσιογράφος – Daily Planet».

Δεν νιώθεις τόσο δημιουργικός, αλλά ακόμη χρειάζεσαι μία ξεχωριστή μεταμφίεση;

Επισκέψου τα καταστήματα MAX STORESκαι βρες τις καλύτερες στολές, για μικρούς και μεγάλους, σε μοναδικές τιμές. Και μην ξεχνάς, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις κάρτα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα σε κάθε σου συναλλαγή για να κερδίσεις ή/ και να εξαργυρώσεις yellows!

Καλές Απόκριες, παρέα με το yellow!