Οδηγός αλλαγής από καλοκαιρινά σε χειμωνιάτικα ρούχα | yellow

Οδηγός αλλαγής από καλοκαιρινά σε χειμωνιάτικα ρούχα

Με τη φύση να φοράει τα φθινοπωρινά της χρώματα, τη θερμοκρασία να αποχαιρετά την καλοκαιρινή της διάθεση και εσένα να ψάχνεις τις χειμωνιάτικες παντόφλες, μάλλον ήρθε η ώρα να οργανώσεις τις ντουλάπες σου!

Η αλλαγή εποχής στον χώρο σου μπορεί να είναι εύκολη, ευχάριστη και… επικερδής, αν γίνει με τον yellow τρόπο!

Και ποιος είναι αυτός; Διάβασε τις συμβουλές του yellow blog για να γίνει το «κατέβασμα των χειμωνιάτικων»… παιχνιδάκι!

6 tips πριν κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα

Πριν πιάσεις τις σακούλες αποθήκευσης, λάβε υπόψη τα παρακάτω:

  • Άδειασε την ντουλάπα, για να δεις καλύτερα τον χώρο σου και καθάρισέ την για να υποδεχθεί τα ρούχα της νέας σεζόν.
  • Ξεχώρισε τα ρούχα που μόλις έβγαλες από την ντουλάπα σε 2 κατηγορίες: σε αυτά που φόρεσες φέτος (και πάνε για αποθήκευση) & σε αυτά που έχεις πάνω από 2 χρόνια να βάλεις (και πάνε για δόσιμο).
  • Μη σιδερώσεις ό,τι πάει για αποθήκευση, γιατί ούτως ή άλλως θα τσαλακωθεί στη συσκευασία που θα το βάλεις.
  • Σχετικά με τις σακούλες και το δίλημμα "Πεπιεσμένου αέρα ή… όχι;". Οι σακούλες κενού αέρα σού γλιτώνουν αισθητά χώρο, αλλά σου τσαλακώνουν τα ρούχα, ενώ οι κοινές συσκευασίες αποθήκευσης πιάνουν περισσότερο χώρο αλλά τα ρούχα είναι πολύ πιο άνετα. Οπότε είναι - κυρίως - θέμα χώρου.
  • Κατά την αποθήκευση, βάλε ετικέτες έξω από κάθε σακούλα για να βρίσκεις εύκολα το περιεχόμενό της στην επόμενη αλλαγή σεζόν.
  • Χρησιμοποίησε φυσικό αντισκωριακό, όπως κλαδάκια από λεβάντα, φύλλα από γεράνια, μέντα ή δυόσμο μέσα σε τούλινο πουγκί.
Βρες λύσεις για την αποθήκευση ρούχων στους Συνεργάτες ΙΚΕΑ & Spitishop και κέρδισε ή εξαργύρωσε yellows, χρησιμοποιώντας για τις αγορές σου κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.

3 tips για να τακτοποιήσεις τα χειμωνιάτικα στη ντουλάπα

Τώρα που μάζεψες τα καλοκαιρινά ήρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή: Τα χειμωνιάτικα!

  • Βγάλε τα χειμωνιάτικα από τις συσκευασίες τους, άστα να πάρουν αέρα και σιδέρωσε ό,τι έχει τσαλακωθεί.
  • Τοποθέτησε τα ρούχα στη ντουλάπα σύμφωνα με το πώς σε βολεύουν και όχι, με το πώς τα είχες την προηγούμενη σεζόν.
  • Για καλύτερη οργάνωση, χρησιμοποίησε ειδικές θήκες για να ξεχωρίσεις ρούχα και αξεσουάρ, που θα βρεις τόσο στον Συνεργάτη Spitishop, όσο και στον Συνεργάτη ΙΚΕΑ.

4 tips για αποθήκευση παπουτσιών

  • Πλύνε, καθάρισε, στέγνωσε ό,τι παπούτσι πρόκειται να αποθηκεύσεις.
  • Πήγαινε στον τσαγκάρη αν χρειάζεται! Είναι καλύτερο να είναι φτιαγμένα τα παπούτσια παρά να έρθει η ώρα να θες να βάλεις τα πέδιλά σου και να πρέπει να περιμένεις να σου αλλάξουν τακούνια.
  • Χάρισε ό,τι δε φοράς! Αυτός ο κανόνας ισχύει σε όλα! Παπούτσια που έχει περάσει η μόδα τους και δεν τα φοράς, μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους για άλλα πόδια.
  • Αποθήκευσέ τα στα κουτιά τους ή σε παπουτσοθήκη μακριά από τον ήλιο.

2 yellow Συνεργάτες για να γίνει η αλλαγή εποχής παιχνιδάκι!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να στεφθεί με επιτυχία η αλλαγή εποχής είναι να έχεις τις κατάλληλες λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης. Το blog του yellow σού προτείνει 2 Συνεργάτες του Προγράμματος Επιβράβευσης για να βρεις ό,τι χρειάζεσαι και για να κερδίζεις και να εξαργυρώνεις yellows πραγματοποιώντας τις αγορές σου με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο yellow!

  • IKEA: Κέρδισε έως x10 yellows επιλέγοντας ό,τι χρειάζεσαι για την αποθήκευση ρούχων και παπουτσιών, αλλά και για την οργάνωση της ντουλάπας. Τα καταστήματα IKEA αλλά και το e-shop www.ikea.gr διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία σε είδη σπιτιού, διακόσμησης και έπιπλα που σε βοηθούν όχι μόνο να οργανώσεις τα ρούχα σου και τα παπούτσια αλλά και να ανανεώσεις τον χώρο σου.
  • Spitishop: Κέρδισε και εξαργύρωσε yellows με τις αγορές σου στα καταστήματα Spitishop και στο www.spitishop.gr. Περιηγήσου στην ειδική κατηγορία του site «Οργάνωση Ντουλάπας» και βρες τα πάντα! Από σακούλες αποθήκευσης και λύσεις οργάνωσης μέχρι κρεμάστρες. Ακόμα, στο Spitishop θα βρεις μία τεράστια ποικιλία σε λευκά είδη και είδη διακόσμησης.

Τόσο εύκολα, απλά και νοικοκυρεμένα μπορείς να αλλάξεις εποχή στην ντουλάπα σου, να ετοιμαστείς για τον χειμώνα, και παράλληλα να κερδίσεις έως x10 yellows!