yellow-business

Ανακάλυψε πρωτότυπα παιχνίδια στην παραλία για όλους!

Καλοκαίρι, θάλασσα, χρυσαφένιες αμμουδιές.
Τα παιχνίδια στην παραλία, με την άμμο ή τα βότσαλα, μπορεί να είναι η βασική ενασχόληση των μικρών μας φίλων, δεν είναι όμως η αποκλειστικότητά τους. Όταν υπάρχει όρεξη για παιχνίδι κάθε ηλικία μπορεί να γίνει παιδί και να απολαύσει όμορφες στιγμές στην παραλία, πάντα με την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο.
Το Yellow είναι εδώ για να σου παρουσιάσει μερικά από αυτά τα παιχνίδια.



triliza

Τρίλιζα στην άμμο
Το πρώτο και πιο γνωστό παιχνίδι στην άμμο είναι η Τρίλιζα. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη έκταση για να παίξεις Τρίλιζα· αρκεί ένα ξύλο, καλαμάκι ή απλά το δάκτυλό σου και ένα κομμάτι παραλίας όσο μια παλάμη.
Γιατί όμως να περιοριστείς και να μην το κάνεις πιο σύνθετο και πιο δημιουργικό;
Μάζεψε βότσαλα διαφορετικού χρώματος, λευκά και σκούρα ή γιατί όχι, αστερίες & κοχύλια.
Φτιάξε το τερέν σου, στρώνοντας καλά ή βρέχοντας την άμμο και σχημάτισε με ένα ξύλο δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές και… έτοιμο το παιχνίδι!
Θες να ανεβάσεις τη δυσκολία στο παιχνίδι;
Απομακρύνσου από το τερέν για 1 με 2 μέτρα και κάντε με τον αντίπαλό ρίψεις στα βότσαλα ή τα κοχύλια προσπαθώντας να πετύχετε το τετραγωνάκι για να σχηματίσετε την Τρίλιζα ή για να μπλοκάρετε την τρίλιζα του άλλου.



Golf στην άμμο.
Το παιχνίδι είναι απλό και το βασικότερο είναι η δημιουργία του τερέν, το οποίο καλό είναι, να είναι βρεγμένο.
Αν έχεις μπαλάκια του τένις, χρησιμοποιείς αυτά· αν δεν έχεις χρησιμοποιείς βότσαλα από την παραλία.
Στρώνεις καλά την άμμο και δημιουργείς με ένα φτυαράκι ή με το χέρι τρύπες στην άμμο διαφόρων μεγεθών. Μετά ορίζεις μια βαθμολογία για κάθε τρύπα, όπως θες εσύ, αρκεί οι μεγαλύτερες τρύπες να έχουν την χαμηλότερη βαθμολογία και οι μικρότερες την υψηλότερη.
Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι είναι να επιβεβαιώσεις ότι το μπαλάκι ή το βότσαλο που θα χρησιμοποιήσεις χωράει να μπει στην μικρότερη τρύπα.
Επιπλέον θέτεις ένα όριο ρίψης λίγα μέτρα μακριά από τις τρύπες και ξεκινάς. Αν θες ορίζεις οι ρίψεις να γίνουν συρτά όπως στο golf, είτε με απαλές ρίψεις από ψηλά.
Προσοχή, οι ρίψεις με τα βότσαλα να είναι χαμηλές, γιατί υπάρχουν και λουόμενοι τριγύρω.



Νεροδρομίες
H γνωστή σε όλους σκυταλοδρομία, αλλά με κουβαδάκια ή ακόμα καλύτερα και για περισσότερη δυσκολία, με φτυαράκια. Το παιχνίδι χρειάζεται παραπάνω από 2 άτομα. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και χρησιμοποιεί η κάθε ομάδα ένα γεμάτο με νερό κουβάδακι.
Θέτεις τα όρια της διαδρομής και ξεκινάει ο αγώνας.
Κάθε παίκτης της ομάδας τρέχει με το κουβαδάκι ανά χείρας μέχρι το τέλος της διαδρομής και επιστρέφει, ανταλλάσσοντας τη «σκυτάλη» με τον συμπαίκτη του, ο οποίος καλύπτει την ίδια διαδρομή.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τερματίσουν όλοι οι παίκτες της κάθε ομάδας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στο νερό που είναι στο κουβαδάκι. Αν τερματίσεις πρώτος, αλλά το κουβαδάκι σου έχει λιγότερο νερό απ’ του αντιπάλου, λυπάμαι, έχασες.

nerodromies


neropolemos

Νεροπόλεμος
Σε κάθε τσάντα παραλίας, εκτός από κουβαδάκι, φτυαράκια κτλ, συνήθως υπάρχει και ένα νεροπίστολο και σε κάθε παραλία θα δεις έναν πιτσιρικά να καταβρέχει κόσμο. Έτοιμο το παιχνίδι και ο διαγωνιζόμενος.
Χωριστείτε σε δύο ομάδες· φροντίστε να φορέσετε όλοι μια στεγνή μπλούζα πάνω από τα μαγιό. Θέστε τα όρια του τερέν και φροντίστε να μην υπάρχει «άμαχος πληθυσμός» τριγύρω. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μια βάση/αρχηγείο, όπου εκεί ο παίκτης είναι ασφαλής και δεν μπορεί να λαβωθεί.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βραχούν οι μπλούζες των αντιπάλων περισσότερο από την δική σου.
Tips νίκης. Τα νεροπίστολα αδειάζουν γρήγορα. Πάρε όσο περισσότερα κουβαδάκια μπορείς, γέμισέ τα με νερό και άφησέ τα γεμάτα στην βάση/αρχηγείο σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξαναγεμίζεις το νεροπίστολό σου στην ασφάλεια του αρχηγείου για να αποφύγεις τους ελεύθερους σκοπευτές την ώρα που ξαναγεμίζεις μέσα στην θάλασσα.



Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
Το παιχνίδι θέλει προετοιμασία και συνήθως αυτός που το ετοιμάζει δεν το απολαμβάνει, καθώς δεν διαγωνίζεται. Ίσως από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην παραλία.
Κατά την προετοιμασία είναι απαραίτητο να έχεις φαντασία, εφευρετικότητα και χρόνο. Εξερεύνησε τον χώρο και ανακάλυψε όλες τις κρυψώνες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, σε όλη την έκταση της παραλίας. Προσπάθησε να μην σε δουν οι παίκτες και προδώσεις τα μυστικά σου.
Ξεκίνα πρώτα κρύβοντας τον θησαυρό, ουσιαστικά δηλαδή ξεκινάς ανάποδα με την τελευταία κρυψώνα. Στην συνέχεια βρες ένα χαρακτηριστικό της κρυψώνας αυτής και βάλτο σε κάποιο άλλο σημείο. Για παράδειγμα, αν ο θησαυρός είναι κρυμμένος μέσα στην τσάντα με τα αντηλιακά, τότε στην προηγούμενη κρυψώνα βάλε ένα καπάκι αντηλιακού ή το ίδιο το μπουκάλι. Συνέχισε έτσι δημιουργώντας 7-10 κρυψώνες και στήσε την ιστορία σου.
Αν έχεις όρεξη, χρόνο και παίκτες στήσε 2 διαφορετικά κυνήγια με μια κοινή τελική κρυψώνα, τα οποία θα εξελιχθούν ταυτόχρονα και νικητής θα είναι αυτός που θα βρει τον θησαυρό.
Αν στην αρχή της παραλίας υπάρχουν δέντρα ή κάποιο δάσος/άλσος κτλ βοηθάει και σου δίνει ποικιλία στις κρυψώνες.
Προσοχή: οι παίκτες πρέπει να παρουσιάσουν στο τέλος τα ευρήματα και να μην τα αφήσουν εκεί που τα ανακάλυψαν (δεν αφήνουμε σκουπίδια στις παραλίες). Προσοχή Νο2: Οι κρυψώνες σε δάση, κήπους, δέντρα κτλ εγκυμονούν κινδύνους τραυματισμών, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία, οπότε θέλει προσοχή στην επιλογή τους.

thisauros


skies

Σκιομαχίες
Παιχνίδι ατομικό με πολλούς παίκτες.
Ο κάθε παίκτης γυρίζει πλάτη στον ήλιο, βλέπει τη σκιά του κεφαλιού του στην άμμο, προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατό πιο ακίνητο το κεφάλι του και φτιάχνει, με ένα μακρύ ξύλο, την πιο αστεία φάτσα στην άμμο που μπορεί να σκεφτεί. Το παιχνίδι μπορεί να είναι απλά δημιουργικό χωρίς να έχει ανταγωνισμό. Το σίγουρο είναι ότι θα χαρίσει αρκετό γέλιο στους παίκτες.



Πατουσομαχίες
Επίσης ατομικό παιχνίδι και ιδανικός χώρος δράσης γι’ αυτό είναι οι παραλίες με αρκετά βότσαλα. Κάθε παίκτης μαζεύει βότσαλα μακρόστενα αλλά και στρογγυλά, κατά προτίμηση πλατιά, προσπαθώντας να φτιάξει όσο το δυνατό πιο πολλές και καλοσχηματισμένες βοτσαλο-πατούσες.
Το πιο πλατύ βότσαλο θα μπει για πέλμα και τα στρογγυλά για δάκτυλα. Νικητής πιθανώς να μην υπάρξει, το σίγουρο όμως είναι ότι θα ομορφύνει λίγο περισσότερο η παραλία, με τόσες δημιουργίες.

patouses


Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παιχνίδια στην άμμο και την παραλία είναι η προστασία από τον ήλιο και το Yellow σου προτείνει να επιλέξεις αντηλιακά από τους Συνεργάτες του attica, Hondos Center, notos, Pharm24.gr & pharmacy2go.gr.
Επιπλέον, κουβαδάκια, φτυαράκια και ότι άλλο χρειαστείς για την παραλία θα τα βρεις στον Συνεργάτη του Yellow MAX STORES.
Τέλος, όλα μπορείς να τα βρεις και στα super markets των Συνεργατών του Yellow Σκλαβενίτης, Μασούτης, Κρητικός & Χαλκιαδάκης.
Κάλυψε τις καλοκαιρινές σου ανάγκες με τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης και κέρδισε ή/και εξαργύρωσε yellows.

Καλή διασκέδαση, παρέα με το Yellow!