yellow-business

Τριήμερες αποδράσεις τον Μάρτιο παρέα με το yellow!

Σου έχουν λείψει τα ταξίδια; Σκέφτεσαι την επόμενή σου απόδραση; Ο Μάρτιος ήρθε και έφερε μαζί τα δώρα του δύο τριήμερα! Η καλύτερη ευκαιρία για εκδρομές!
Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου διαδέχεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και σε καλούν σε βόλτες στη φύση, σε σύντομες αποδράσεις ακόμα και στην οργάνωση ενός ταξιδιού!
Το yellow είναι εδώ για να σου παρουσιάσει 3+3 προτάσεις για τις εξορμήσεις του Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, με συνταξιδιώτες τους Συνεργάτες του Προγράμματος, για να κερδίσεις yellows ή και να μειώσεις το κόστος τους.


yellow tip 1: Κέρδισε 2πλάσια yellows στη Shell!

Εκδρομή στον Τύρναβο.
Κάπου στο κέντρο της Θεσσαλίας, στον Τύρναβο, κάθε Καθαρά Δευτέρα αναβιώνει το τολμηρό παραδοσιακό διονυσιακό έθιμο «μπουρανί», που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τις μέρες αυτές το κρασί και το τσίπουρο ρέει άφθονο, οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο, παραδοσιακούς χορούς και πειράγματα.
Για διαμονή μπορείς να επιλέξεις την Λάρισα, αλλά αν θελήσεις να συνδυάσεις τη διαμονή με περισσότερες επιλογές σε αξιοθέατα, σε απόσταση μόλις μίας ώρας βρίσκονται η Καλαμπάκα με τα μοναδικά Μετέωρα, η Καρδίτσα και η Λίμνη Πλαστήρα και ο Βόλος με τα γραφικά χωριά του Πηλίου.



galaxidi

Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι.
Σε μια γωνιά του Κορινθιακού Κόλπου βρίσκεται το Γαλαξίδι, όπου χρωματιστά σπίτια με κεραμοσκεπές και μικρά πλακόστρωτα δρομάκια συνθέτουν ένα γραφικό αρχιτεκτονικό τοπίο. Αν βρεθείς στο Γαλαξίδι την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, φρόντισε να φοράς παλιά ρούχα και προστατευτικά γυαλιά, γιατί στην πόλη διεξάγεται το παραδοσιακό έθιμο «αλευρομουτζουρώματα». Με 1,5 τόνο χρωματιστού αλευριού - κάθε χρόνο, οι δρόμοι μετατρέπονται σε ένα άτυπο πεδίο μάχης, όπου ντόπιοι και τουρίστες αναβιώνουν το χρωματιστό αυτό έθιμο. Τέλος, μη ξεχάσεις ότι σε κοντινή απόσταση από το Γαλαξίδι βρίσκεται ο Ομφαλός του Κόσμου, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών.


yellow tip 2: Κέρδισε έως 20% σε yellows στην AVIS!

Παραδοσιακά Έθιμα στη Νάουσα.
Η Νάουσα, κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, όμορφη αρχιτεκτονική και πάρα πολλές επιλογές σε αξιοθέατα σε κοντινές αποστάσεις. Η σχολή του Αριστοτέλη, το Αρχαίο Θέατρο και οι Μακεδονικοί Τάφοι της Μιέζας είναι λίγα από τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι η Έδεσσα με τους διάσημους καταρράκτες, καθώς και η Βεργίνα με το Ανάκτορο των Αιγών. Αυτό όμως για το οποίο φημίζεται η Νάουσα είναι το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» που λαμβάνει χώρα τις Κυριακές των αποκριών, με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή. Το έθιμο αναφέρεται στην περίοδο του παιδομαζώματος και μιας ένοπλης διαμάχης μεταξύ Κλεφτών και Τούρκων που έγινε το 1705, προκειμένου να σταματήσουν τον απεσταλμένο του σουλτάνου να συλλέξει νέα παιδιά για το τάγμα των Γενίτσαρων. Πλέον οι νέοι ντύνονται με τελετουργικό τρόπο, την παραδοσιακή στολή και τη μάσκα και χορεύουν, ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες, στους δρόμους στους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.


yellow tip 3: Εξασφάλισε 1 διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με τον yellow εκπτωτικό κωδικό του Ekdromi.gr!

Βόλτες στα στενά του Ναυπλίου.
Κάθε στενό στην παλιά πόλη του Ναυπλίου κρύβει και μια ιστορία από την νεοελληνική ιστορία και την ελληνική επανάσταση. Περπάτησε ανάμεσα σε σπίτια των αγωνιστών της επανάστασης, σε πλακόστρωτα στενά με νεοκλασσικά αρχοντικά και βουκαμβίλιες στα μπαλκόνια. Επισκέψου χώρους όπου εκτυλίχθηκαν σημαντικές στιγμές της νεότερης ιστορίας όπως το Παλαμήδι με την φυλακή του Κολοκοτρώνη ή το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην πόρτα του οποίου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Το Ναύπλιο με τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα γραφικά καφενεία & εστιατόρια είναι πάντα μια must επιλογή! Μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και τις Μυκήνες, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

nafplio


kalavrita

Καλάβρυτα, ο απόλυτος χειμερινός προορισμός.
Μια γραφική κωμόπολη με πέτρινα λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες και γραφικά καφέ & εστιατόρια. Τις χειμερινές περιόδους σφύζει από ζωή λόγω του γειτονικού χιονοδρομικού κέντρου, αλλά οι επιλογές που δίνει στον επισκέπτη είναι στην πραγματικότητα πάρα πολλές! Επισκέψου το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αλλά και το Μνημείο των Εκτελεσθέντων της μαρτυρικής ημέρας του 1943. Ανακάλυψε σε κοντινές αποστάσεις τη μονή της Αγίας Λαύρας, όπου σύμφωνα με την παράδοση κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση, το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, πάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού και το Σπήλαιο των Λιμνών, με τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τις 13 λίμνες που διαδέχονται η μία την άλλη.


yellow tip 4: Προμηθεύσου τα πάντα για το ταξίδι σου από τα Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ και κέρδισε έως 6% σε yellows!

Στη σκιά των πύργων της Αρεόπολης.
Στους πρόποδες του Ταϋγέτου, με θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο δεσπόζει η ιστορική Αρεόπολη, όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση. Κάθε πλακόστρωτο στενό και πέτρινο σπίτι, κάθε πύργος και πλατεία της πόλης σε ταξιδεύει στα χρόνια του Απελευθερωτικού Αγώνα. Στα μικρά καλντερίμια της Αερόπολης μπορείς να θαυμάσεις τα πυργόσπιτα της οικογένειας Μαυρομιχάλη που σύνδεσαν το όνομά τους με την απελευθερωτικό αγώνα, να επισκεφθείς τον Πύργο Πικουλάκη, όπου σήμερα φιλοξενεί το Βυζαντινό Μουσείο, τις μοναδικής αισθητικής βυζαντινές εκκλησίες, αλλά και την γύρω περιοχή, το Λιμένι και το όμορφο Οίτυλο, που έχει εξαιρετική θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Τέλος, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς τα Σπήλαια του Διρού, όπου στα 1500 μέτρα επισκέψιμης διαδρομής, από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία, μπορείς να δεις απολιθωμένα οστά πάνθηρα, λιονταριού και το μεγαλύτερο κοίτασμα οστών ιπποπόταμων στην Ευρώπη.

areopoli


Οι επιλογές σου δεν περιορίζονται στις 6 αυτές πόλεις. Διάλεξε τον προορισμό που επιθυμείς και ανακάλυψε κάθε γωνιά της Ελλάδας και…

Καλό ταξίδι, παρέα με το yellow!