yellow

The yellow way! Οικονομική θέρμανση σπιτιού με
9 tips και 5 Συνεργάτες!

Με το κόστος της θέρμανσης αλλά και του ρεύματος να ανεβαίνουν και τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, το yellow blog ανοίγει το θέμα «φωτιά»: «εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων»! Ένας απαραίτητος πλέον συνδυασμός, αν θέλεις φέτος τον χειμώνα να ζεσταθείς χωρίς να πληρώσεις μία περιουσία. Αφού διαβάσεις το άρθρο του yellow blog «7 tips & 7 Συνεργάτες για ζεστό σπίτι το χειμώνα», θα βρεις παρακάτω πρακτικά tips για να εξοικονομήσεις ενέργεια καθημερινά στο σπίτι, αλλά και Συνεργάτες του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow της Τράπεζας Πειραιώς, για να το πετύχεις έξυπνα, κερδίζοντας ή/και εξαργυρώνοντας  yellows!

Περί καλοριφέρ ο λόγος! Η αλήθεια είναι ότι η βασική μέθοδος θέρμανσης πολλών σπιτιών είναι το καλοριφέρ, ασχέτως καυσίμου. Πριν όμως μιλήσουμε για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εφάρμοσε τα παρακάτω tips:

#1 Ρύθμισε σωστά τον θερμοστάτη. Ο γενικός κανόνας λέει ότι είναι λάθος να ανοιγοκλείνεις το καλοριφέρ, γιατί απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να «πιάσει» τη θερμοκρασία που όρισες και άρα, καταναλώνεις περισσότερο πετρέλαιο/φυσικό αέριο. Ισχύει. Ρύθμισε λοιπόν τον θερμοστάτη σε μία μέση θερμοκρασία –γύρω στους 17-18οC – και όχι πιο υψηλά και ας το να καίει.

#2 Πολύ σημαντικό είναι το πού είναι τοποθετημένος ο θερμοστάτης. Αν είναι σε ένα σημείο που πιάνει γρήγορα θερμοκρασία (πολύ κοντά σε σώμα καλοριφέρ ή σε κλειστό σημείο), δε θα ζεσταίνεται ομοιόμορφα το σπίτι.

#3 Μην τοποθετήσεις  αντικείμενα πάνω στα σώματα του καλοριφέρ και μην τα χρησιμοποιήσεις για να στεγνώνεις τα ρούχα , τζάμπα θα καίει το καλοριφέρ.

#4 Μην ξεχνάς τη συντήρηση. Όποια μέθοδο θέρμανσης και αν επιλέγεις, πρέπει να φροντίσεις να κάνεις τη σχετική συντήρηση για να αποδίδει καλύτερα. Ισχύει για τον καυστήρα αλλά και για το air condition.

#5 Θέρμανση με… ρεύμα! Είτε έχεις επιλέξει το ρεύμα ως μέσο θέρμανσης, είτε δεν έχεις άλλη εναλλακτική, τότε παίξε με συνδυασμούς. Πάνελ θέρμανσης, θερμοπομποί, αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού, σόμπες αλογόνου και air condition μπαίνουν στη μάχη της θέρμανσης. Το κακό με την πλειονότητα των παραπάνω μέσων είναι ότι έχουν προσωρινή και τοπική δράση, καθώς οι τοίχοι του σπιτιού και τα πατώματα δε θερμαίνονται αποδοτικά. Το θετικό τους –με εξαίρεση τους θερμοσυσσωρευτές – είναι ότι δε χρειάζονται εγκατάσταση και είναι εύκολοι στη μεταφορά (δηλαδή, μπορείς να τους πας από το ένα δωμάτιο στο άλλο).

#6 Το yellow έχει τη λύση και στον προβληματισμό σου «Ποιους παρόχους ενέργειας να διαλέξω;»! Το yellow ξέρει τον τρόπο για να έχεις ζεστό σπίτι και πολλά yellows!

Για πετρέλαιο θέρμανσης:

Κάλεσε στο 18330 ή επισκέψου ένα από τα επιλεγμένα πρατήρια Shell, από 05/11 έως 06/12/2021, πραγματοποίησε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, αξίας από 500€ και άνω και κέρδισε*:

  • 6% της αξίας της συναλλαγής σου σε yellows, με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα,
  • 3% της αξίας της συναλλαγής σου σε yellows, με χρεωστική κάρτα.

Επιπλέον! Χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης, έχεις τη δυνατότητα να εξοφλήσεις τα έξοδα του πετρελαίου θέρμανσης σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! Μάθε περισσότερα εδώ.

Για Φυσικό αέριο… αλλά και για το ρεύμα:

Αν χρησιμοποιείς φυσικό αέριο, αλλά και για το ρεύμα, το yellow σού δίνει πάλι τη λύση : Τον ΗΡΩΝ! Επίλεξε τον ΗΡΩΝ, τον Συνεργάτη του Προγράμματος yellow και κέρδισε* έως x10 yellows με κάθε πληρωμή λογαριασμού Φυσικού αερίου ή και ηλεκτρικού ρεύματος ή/και εξαργύρωσε yellows κατά την πληρωμή σου, για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το κόστος θέρμανσης. Μάθε περισσότερα εδώ.

Extra tips για εξοικονόμηση ενέργειας… από παντού!

Οι εποχές απαιτούν δραστικές λύσεις, και πέρα από την επιλογή παρόχου ρεύματος και θέρμανσης υπάρχουν και άλλα «μικρά» πραγματάκια που μπορείς να αλλάξεις για να μειώσεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Μερικές λύσεις που σού προτείνουμε είναι:

#7 Άλλαξε τους λαμπτήρες του σπιτιού με έξυπνους λαμπτήρες. Ενώ αν θες μπορείς να αλλάξεις και τους διακόπτες με dimmer για να ελέγχεις την έντασή τους.

#8 Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αλλαγής ηλεκτρικών συσκευών προτίμησε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Και αυτό γιατί κατά τη χρήση τους θα χρειάζονται λιγότερη ενέργεια, άρα θα κοστίζουν και λιγότερο σε βάθος χρόνου.

#9 Γενικότερα, μην αφήνεις τις συσκευές σου σε stand-by γιατί καταναλώνουν ρεύμα.

Για λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και συσκευές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό, επίλεξε τους Συνεργάτες του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow της Τράπεζας Πειραιώς MediaMarkt, Public & IKEA και κέρδισε* έως x10 yellows με τις αγορές σου ή εξαργύρωσε yellows για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το κόστος.

Για να μαθαίνεις όλες τις προσφορές του yellow πρώτος και να βρίσκεις εκπτωτικούς κωδικούς που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τελική τιμή αγοράς κατέβασε σήμερα το yellow app σε ios ή android κάνε login και απόλαυσε… ακόμα περισσότερα στο χέρι σου!


*Βασική προϋπόθεση για να κερδίζεις
yellows είναι να είσαι μέλος του yellow και να κάνεις τις αγορές σου με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.