yellow

The yellow way! Ζεστό σπίτι το χειμώνα με
7 tips και 7 Συνεργάτες!

Τώρα που ο καιρός κρυώνει, η θερμοκρασία πέφτει και το κόστος του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου ανεβαίνει, ο γρίφος για το πώς θα ζεσταθείς και θα ζεστάνεις το σπίτι σου, είναι για «δυνατούς λύτες»! Η απάντηση όμως δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά ένας μαγικός συνδυασμός! Δεν παίζει ρόλο μόνο ποιον τρόπο θέρμανσης θα επιλέξεις, αλλά και άλλοι παράγοντες όπως αν το σπίτι σου έχει απώλειες ή αν έχεις στρώσει χαλιά.

Το yellow blog συγκέντρωσε και σού προτείνει 7 tips που μπορούν να κάνουν τον χώρο σου πιο ζεστό, πριν καν ανοίξεις τη θέρμανση, καθώς και 7 Συνεργάτες του Προγράμματος yellow που θα σε βοηθήσουν σε αυτό!

Ο πιο εύκολος τρόπος –αλλά σίγουρα όχι ο πιο οικονομικός– για να ζεστάνεις το σπίτι είναι να ανάψεις τη θέρμανση. Όμως, πριν ανάψεις τον θερμοστάτη καλό είναι να εφαρμόσεις/ακολουθήσεις τα παρακάτω 7 tips.

#1 Τσέκαρε τα κουφώματα. Η θερμότητα που χάνεται γύρω από τα κουφώματα μπορεί να φτάνει και το 40%, ακόμα και αν είναι κλειστά τα παράθυρα! Βάλε το χέρι ή έναν αναπτήρα και δες αν περνάει αέρας περιμετρικά από το κάσωμα της πόρτας ή του παράθυρου. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει πάρε/τοποθέτησε αεροστόπ ή ειδικά λαστιχάκια σιλικόνης.

#2 Οι κουρτίνες δεν είναι μόνο για διακόσμηση. Οι παλιοί αλλάζαν κουρτίνες ανάλογα με την εποχή και τελικά, κάτι ήξεραν παραπάνω. Ο λόγος, αν και προφανής, δεν είναι συχνά αντιληπτός: έχουν μονωτική δράση. Εμποδίζουν τον κρύο αέρα να μπει. Πρόσεξε όμως, όταν έχει ηλιοφάνεια, να ανοίγεις τις κουρτίνες για να μπαίνει μέσα ο ήλιος και να ζεσταίνει τον χώρο.

#3 Στρώσατε; Εσύ ήξερες ότι μπορεί το 10% της οικιακής απώλειας της θερμότητας να οφείλεται στα χαλιά; Ή για την ακρίβεια στην απουσία αυτών; Τα χαλιά δρουν μονωτικά και έτσι απαιτείται μικρότερη προσπάθεια (και ενέργεια) για να ζεσταθεί ο χώρος.

#4 Τζάκι & απορροφητήρας! Πολλές φορές ξεχνάμε πως ο απορροφητήρας και το τζάκι συνδράμουν δραστικά στην απώλεια της θερμότητας. Αν λοιπόν έχεις τζάκι, το οποίο δεν χρησιμοποιείς, μπορείς να εμποδίσεις τον αέρα να μπαίνει από την καμινάδα με ένα μπαλόνι καμινάδας. Θα το βρεις σε είδη τζακιού και θα δεις τεράστια διαφορά στον χώρο σου αν το χρησιμοποιήσεις. Τώρα, σε ό,τι αφορά τον απορροφητήρα, μπορείς να μειώσεις την εισροή αέρα τοποθετώντας περσίδες στην άκρη του αεραγωγού του απορροφητήρα. Θα ανοίγουν όταν χρησιμοποιείς τον απορροφητήρα και θα παραμένουν κλειστές τον υπόλοιπο χρόνο. Επίσης μπορείς, αν η κουζίνα βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο,  να κλείνεις την πόρτα.

#5 Κλείσε τις εσωτερικές πόρτες. Και κάπως έτσι φτάνουμε στις πόρτες. Όταν θες να ζεσταθούν αποδοτικά όλα τα δωμάτια του σπιτιού και να παραμείνουν ζεστά θα πρέπει να θυμάσαι να κλείνεις τις εσωτερικές πόρτες.

#6 Βάλε τον ανεμιστήρα… οροφής! Ίσως νομίζεις ότι ο ανεμιστήρας οροφής είναι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν βάλεις τον ανεμιστήρα να γυρίζει αντίστροφα τότε αποδίδει καλύτερα ο θερμός αέρας. Συγκεκριμένα, οι ανεμιστήρες οροφής είναι σχεδιασμένοι ώστε να περιστρέφονται με τη φορά του ρολογιού και να σπρώχνουν το δροσερό αέρα προς τα κάτω, αν λοιπόν τον βάλεις να λειτουργήσει αντίστροφα, θα έχεις ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#7 Ζεστό κρεβάτι & αφυγραντήρας! Αν δεν έχεις ηλεκτρική κουβέρτα, σκέψου σοβαρά να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου γιατί όλες αυτές οι ενθουσιώδης γνώμες που έχεις ακούσει από φίλους, συναδέλφους και γνωστούς είναι… αλήθεια! Το ίδιο ισχύει και για τον αφυγραντήρα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος ντόρος με τους αφυγραντήρες, και όχι άδικα μπορούμε να πούμε. Γιατί ένας αφυγραντήρας, ουσιαστικά, τραβάει την υγρασία από τον χώρο με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται τόση προσπάθεια (και ενέργεια) από τα θερμαντικά σώματα για να ζεστάνουν τον χώρο.

Last but not least: ζεστασιά είναι να δημιουργείς και την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Οπότε, πέρα από τα παραπάνω πρακτικά tips, πρόσθεσε στον καναπέ σου χουχουλιάρικα ριχτάρια, ζεστά μαξιλάρια και μη διστάζεις να ανάψεις κεριά για να δημιουργήσεις cozy ατμόσφαιρα.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του yellow blog για να ζεστάνεις τον χώρο σου πριν καν ανοίξεις τη θέρμανση.

Το καλύτερο; Ό,τι χρειαστείς για να «θωρακίσεις» το σπίτι σου θα το βρεις στους Συνεργάτες του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow, στους οποίους θα κερδίσεις, αλλά και θα εξαργυρώσεις, yellows με τις αγορές σου. Συγκεκριμένα, βρες:

  • Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Βιοκαρπέτ τεράστια ποικιλία σε χαλιά αλλά και κουρτίνες, που θα αποδώσουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που χρειάζεται ο χώρος σου, ενώ κερδίζεις* έως και x5 yellows με τις αγορές σου.
  • Βρες στα καταστήματα του Οίκου Εφραίμογλου και στο www.efremoglou.gr μοναδικά χαλιά που θα ζεστάνουν τον χώρο σου και κέρδισε* έως και x5 yellows με τις αγορές σου..
  • Στα καταστήματα IKEA και στο www.ikea.gr από χαλιά, λευκά είδη και κεριά, μέχρι και ανεμιστήρα οροφής, ενώ κερδίζεις* έως και x10 yellows με τις αγορές σου! 
  • Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Μαρμαρίδης και στο www.marmaridis.gr, από χαλιά μέχρι και αρωματικά κεριά, ενώ κερδίζεις* έως και x5 yellows με τις αγορές σου.
  • Στα καταστήματα Spitishop και στο www.spitishop.gr μία πλούσια συλλογή από χαλιά,  κουρτίνες, λευκά είδη κάθε λογής, αλλά και ηλεκτρικές κουβέρτες και αεροστόπ, ενώ κερδίζεις* έως και x5 yellows με τις αγορές σου.
  • Στα συνεργαζόμενα καταστήματα MediaMarkt και στο www.mediamarkt.gr τη μεγαλύτερη γκάμα σε αφυγραντήρες, αλλά και ηλεκτρικές κουβέρτες και ανεμιστήρες οροφής, ενώ κερδίζεις* έως και x10 yellows με τις αγορές σου.
  • Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Public και στο www.public.gr μεγάλη γκάμα σε αφυγραντήρες και ηλεκτρικές κουβέρτες, ενώ κερδίζεις έως και x10 yellows με τις αγορές σου.

Και φυσικά, σε όλους τους παραπάνω Συνεργάτες εξαργυρώνεις, yellows για να μειώσεις την αξία των αγορών σου!

Τώρα που ξέρεις πώς μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου πιο ζεστό, βρες απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα: «Πώς θα μου κοστίσει λιγότερα η θέρμανση του σπιτιού;» στο άρθρο για εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων και… καλό χειμώνα!

Για να μαθαίνεις όλες τις προσφορές του yellow πρώτος και να βρίσκεις εκπτωτικούς κωδικούς που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τελική τιμή αγοράς κατέβασε σήμερα το yellow app σε ios ή android κάνε login και απόλαυσε… ακόμα περισσότερα στο χέρι σου!


*Βασική προϋπόθεση για να κερδίζεις
yellows είναι να είσαι μέλος του yellow και να κάνεις τις αγορές σου με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.